2 Temmuz 2009 Perşembe

ROCEPHIN IM 1 GR 1 AMPUL Yan Etkileri

Rocephin kullanımı sırasında kendiliğinden veya ilacın kesilmesiyle ortadan kalktığı gözlenen yan etkiler aşağıda belirtilmiştir.

Sistemik yan etkiler

Gastrointestinal şikayetler: yumuşak dışkı ya da ishal, bulantı, kusma, stomatit ve glossit.

Hematolojik değişiklikler: eozinofili, lökopeni, granülositopeni, hemolitik anemi, trombositopeni. Çoğunluğu 10 günlük tedavi sonucunda ve toplam 20 g veya daha yüksek dozların uygulanmasından sonra bazı tek tük agranülositoz vakaları (< 500/mm3) bildirilmiştir.

Cilt reaksiyonları: ekzantem, alerjik dermatit, kaşıntı, ürtiker, ödem. Bazı nadir, şiddetli kutanöz advers reaksiyonları (erythma multiforme, Stevens Johnson sendromu veya Lyell's sendromu / toksik epidermal nekroliz) bildirilmiştir.

Nadir görülen diğer yan etkiler

Baş ağrısı ve baş dönmesi, safra kesesinde seftriakson kalsiyum tuzunun semptomatik çökeltisi, karaciğer enzimlerinde artış, oligüri, serum kreatininde artış, genital mikoz, ateş, titreme, anafilaktik veya anafilaktoid reaksiyonlar. Çok nadir yan etkiler olarak psödomembranöz enterokolit ve koagülasyon bozuklukları bildirilmiştir.

Çoğunluğu 3 yaşından büyük, yüksek doz (örn. ³ 80mg/kg/gün) veya toplam 10 g'ı aşan dozlarda tedavi gören ve diğer risk faktörlerini gösteren (örn. sıvı kısıtlamaları, yatağa bağımlılık, vs) çocuklarda çok nadir renal presipitasyon bildirilmiştir. Semptomatik veya asemptomatik olabilen bu olay böbrek yetmezliğine yol açabilir ve Rocephin kullanımının kesilmesiyle geriye döner.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder