14 Temmuz 2009 Salı

Dapoksetinin Erken Boşalma Önleyici ilaç

Paris’te düzenlenen Üçüncü Uluslararası Cinsel Tıp Dernekleri Kongresi’nde ISSIR (Uluslararası Cinsel Sorunlar ve İktidarsızlık Araştırmaları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Jacques Buvat, 22 ülkeden, altı bin erken boşalma sorunu bulunan erkek üzerinde denenen dapoksetinin boşalma süresini üç katına kadar uzatabildiğini söyledi.

Prof. Dr. Buvat, “Sadece reçeteyle satılabilen ilacı 18-64 yaş arasındaki erkekler kullanabilir. Söz konusu ilaç, boşalma süresinin uzatma, boşalmanın kontrolü ve erken boşalmaya bağlı stres seviyesinin azaltılmasında etkin bir çözüm sağladı. Libido ve ereksiyon üzerindeki olumsuz etkisi yok. 24 saatte bir dozdan fazla alınmamalı” dedi.

Boşalma süresinin erkekten erkeğe değiştiğini ancak genel olarak bir-on dakika sürdüğünü belirten Prof. Dr. Buvat, “Ortalama süre dört-beş dakika. Boşalma, bir dakikadan önce oluyorsa erken. Erken boşalma sorunu bulunan grubun ortalama süresi 30 saniye” dedi.

Dr. Alessandra Graziottin “Erken boşalma, ereksiyon sorunundan daha sık görülüyor. Erkekler bu konuda konuşmayı sevmiyor ve yüzde 40 oranında alkole sığınıyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder