14 Temmuz 2009 Salı

Priligy 30 mg

Paris'te bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Cinsel Tedaviler Kongresi'ne 'erken boşalma' tedavisinde çığır açan ilk reçeteli ilaç damgasını vurdu. İlaç 6 aylık bir kullanım sonunda, boşalma süresini 3.5 kat artırıyor. Türkiye'de satışı için, Sağlık Bakanlığı'na ruhsat başvurusu yapılan ilacın, 6 ay içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. İlacın cinsel ilişkiden 3 saat önce, 1 bardak suyla alınması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, tüm dünyada sadece reçeteyle satılabilecek olan ilaç hakkındaki incelemesini sürdürüyor. Milyonlarca erkeği ve partnerini sevindirecek ilacı, Uluslararası Cinsel Sorunlar ve İktidarsızlık Araştırmaları Derneği (ISSIR) Başkanı ve Lille Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jacques Buvat ile Milano San Raffaele Resnati Hastanesi Jinekolojik Cinsel Tedaviler Merkezi Başkanı Dr. Alessandra Graziottin anlattı.

6 BİN HASTADA DENENDİ
Prof. Dr. Buvat, ilacın araştırma aşamasında 24 hafta boyunca 22 ülkede 6 bin hasta üzerinde denendiğini, boşalma süresinin uzatılması, boşalmanın kontrolü ve stres seviyesinin azaltılmasında etkili sonuç alındığını söyledi. Prof. Dr. Buvat, cinsel ilişkiden 1- 3 saat öncesinde oral yolla alınarak uygulanan ilacın, 18-64 yaş grubundaki erkeklerde etkisinin kanıtlandığını belirtti. Erken boşalan erkeklerin, eşlerinin yüzde 48'inin hiç orgazm yaşamadığını, bir orgazmın ortalama 0.8 saniye sürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Buvat, " İlacın 6 aylık bir kullanım sonucunda, boşalma süresini 3.5 dakika uzattığını kanıtladık. Bu da kadına çok sayıda orgazm şansı veriyor" dedi.

İKİ ERKEKTEN BİRİ MUTSUZ
Erken boşalma sorunu olan erkeklerin eşlerinin yüzde 52'sinin orgazm sorunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Jacques Buvat, şunları söyledi: "Ortalama 1 dakikanın altındaki boşalma süresi, erken boşalma kabul ediliyor. Bu sorunu yaşayan erkeklerin yüzde 50'si, yani her 2 erkekten biri ciddi özgüven sorunu yaşıyor. Tatmin olma duygusu önemli ölçüde azalırken, genel yaşam kalitesi düşüyor. İş ve özel hayatında sorunlar yaşıyor. Etken maddesi Dapoksetin olan yeni bir tedavi olanağı sunan bu ilaç sayesinde, çözüm için ilk defa medikal yöntem geliştirildi" dedi.

YÜZDE 99 BAŞARI
Priligy adlı ilacın, 30 ve 60 mg'lık kapsüller halinde Avusturya, Finlandiya, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz ve İsveç'te piyasaya sürülmesi için onaylandı. Araştırmaya katılan 6 bin erkekten sadece yüzde 1'i mide bulantısı yüzünden kullanmayı bıraktı. 100 erkekten 99'u 30 miligramlık dozun yeterli olduğunu bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder