10 Temmuz 2009 Cuma

ACTONEL 5 MG 28 FİLM TABLET Dozu Kullanma

Erişkinler için önerilen doz haftada bir kez alınan 35 mg tablettir. Tablet her hafta aynı günde alınmalıdır. Yiyecekler Actonelin emilimini bozar, bu nedenle, yeterli absorbsiyonun sağlanabilmesi için hastaların Actonel’i aşağıdaki şekillerde almaları gerekmektedir: • günün ilk yemeğinden ya da ilk içeceğinden (su dışında) en az 30 dakika önce ya da • günün herhangi bir saatinde alınan yiyecek ya da içeceklerden en az 2 saat ara ile veya yatmadan en az 30 dakika önce Atlanan doz olduğunda, hastalar, ilaç almadıklarını farkettikleri gün içerisinde ilaçlarını almaları gerektiği konusunda bilgilendirilmelidirler.

Bu hastalar daha sonra normal rutinlerine dönerek,tabletleri önceden belirledikleri güne göre almaya devam etmelidirler. İki tablet aynı gün içerisinde alınmamalıdır. Tablet bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemeli veya emilmemelidir. Actonel, mideye geçmenin kolaylaştırılması için, dik durulurken bir bardak suyla (≥ 120 ml) alınmalıdır. Actonel tablet alındıktan sonraki 30 dakika boyunca hastanın uzanmaması gerekmektedir (Bkz. Uyarılar/Önlemler). Diyetle alınan kalsiyum ve D vitamini yeterli değilse, kalsiyum ve D vitamini takviyesi düşünülmelidir. DOZAŞIMI VE TEDAVİSİ Actonel doz aşımı durumunda uygulanacak tedavi ile ilgili spesifik bilgi yoktur. Önemli miktarda doz aşımını takiben hastaların serum kalsiyum düzeylerinde azalma beklenebilir.

Bu hastaların bir kısmında da hipokalsemi belirti ve semptomları görülebilir. Actonel’in bağlanması ve absorbsiyonunun azaltılması için magnezyum, kalsiyum ya da alüminyum içeren antasitler ya da süt verilmelidir. Önemli miktarda doz aşımı olduğunda, absorbe edilmeyen ilacın vücuttan uzaklaştırılabilmesi için gastrik lavaj uygulanması düşünülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder