24 Haziran 2009 Çarşamba

Amoksilin 500 mg Kapsül

Amoksilin 500 mg Kapsül

Formulü

Bir Amoksilin 500 mg Kapsül 500 mg Amoksisilin baza eşdeğer Amoksisilin trihidrat içerir.

Endikasyonları

Üst solunum yolu enfeksiyonları: Farenjit, tonsillit, sinüzit, otitis media. · Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut ve kronik bronşit, pnömoni. · Ürogenital sistem enfeksiyonları: Sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperal enfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit. · Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Selülit, abse, erizipel, impetigo, akne. · Diğer: Sepsis, bakteriyel menenjit.

Kontrendikasyonları

Penisiline aşırı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır

Uyarılar Önlemler

Gebelerde kullanılmaması önerilir. Süperenfeksiyon olasılığı vardır.Probenisidle uzun süreli kan seviyesi sağlar.

Yan Etkiler

Bulantı, kusma, deri döküntüsü, diyare, kaşıntı ve ürtiker gibi.

Etkileşimler

Oral neomisin ve antasitler bu preparatın absorbsiyonunu azaltır. Tetrasiklin ve eritromisinle antagonist etki oluşabilir. Antasitler absorbsiyonunu engelleyebilir.

Dozu Kullanma

Erişkinlerde 8 saat ara ile 500 mg, şeklinde uygulanması önerilmektedir. 20 kg'ın üzerindeki çocuklarda erişkin dozu uygulanabilir. A grubu -ß hemolitik streptokoklarla meydana gelen enfeksiyonlarda akut romatizmal ateş veya akut glomerülonefrit oluşmasını önleyebilmek için tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir. · Bakteriyel menenjit tedavisinde önerilen erişkin ve çocuk dozu aynı olup, 150-200 mg/kg/gün şeklinde eşit dozlara bölünerek 3-4 saat aralıklarla uygulanmalıdır. · Neisseria gonorrhoeaeye bağlı gonore, akut komplike olmayan anogenital ve üretral enfeksiyonlarda erişkinlerde 3 gramlık tek bir doz olarak uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder