30 Nisan 2010 Cuma

APRANAX Fort

Etkin madde (ler): 550 mg naproksen

Market Formlar: 10 tablet, kabarcıklar içinde 20 tablet.

Kullanım: 550 mg günlük doz başlangıçta, daha sonra 275 her 6-8 saat mg. 1375 mg maksimum günlük doz.

Endikasyonları nöroloji: Migren profilaksisi ve akut migren, nevralji, siyatalji, miyalji tedavisi. jinekoloji sağlamak için: dismenore ve rahim içi araç kullanımı, rahim gevşeme ve analjezi. dişçilik ağrılı diş problemleri, ortak sonra diş çekimi ve ağrı anti-inflamatuar analjezikler. cerrahi ve kas-iskelet sistemi Travmatoloji In: burkulma gibi spor kazaları gibi stres ve post-operatif ağrı,. Kas-iskelet sistemi: bursit, tendinit, sinovit, tenosinovit, lumbago. Bulaşıcı hastalık: ve anti-inflamatuar, analjezik ve antipiretik amaçla ek olarak özel bir tedavi. Romatizmal hastalıklar: Romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit ve gut tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları: insanların ilaçlara naproksen ve aspirin, vb gibi hassas olarak. Ilaçlar astım, alerjik rinit ve ürtiker) etmemelidir hastalarda aktif mide veya oniki parmak ülseri kullanılabilir olan ilaçların bu gruba arasında çapraz anafilaksi yaratma riski bir alerjik reaksiyon (olabilir göstermektedir.

Notlar: 16 yaşından küçük çocuklara ve emziren annelerde için verilmez. Meli gebelik sırasında kullanılmamalıdır gerekirse. Gebeliğin ilk ve üçüncü trimesterde, özellikle kullanımı ve hasta risklerini daha iyi bir değerlendirme için faydaları getirmek yapılmalıdır. Can Yaşlılarda ilacın eliminasyonu dikkatli, en düşük etkili doz kullanılmalıdır olmalıdır. Kalp yetersizliği ve fonksiyon bozukluğu ve karaciğer fonksiyon böbrek hastalığı olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Yan etkiler: karın ağrısı, bulantı, hafif periferal ödem, kulak çınlaması, baş dönmesi ve hafif yan etkiler nadiren ortaya çıkabilir. Çok nadir, saç dökülmesi, hematüri, gastrointestinal kanama ve / veya perforasyon, granülositopeni agranülositozis, alerjik cilt döküntüleri gibi bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri: hidantoin, sulfonamid ya da güçlü proteinlerine, naproksen kişilerde sulfonilüre uyuşturucu gibi bağımlı, uyuşturucu ve protein kendisi bağlarını kesti dozu artırmak için hareket ettirerek etkilerini kullanabilmek için ayarlanabilir olmalıdır. Benzer şekilde, oral antikoagülan tedavi alan düşünülmelidir. kombinasyonda naproksenin önemli ölçüde artmıştır yarı ömrü probenesid ile. Will metotreksat toksisitesi artabilir tübüler sekresyonunu azaltır. Gerektiğini dikkatle kullanılmalıdır. Propranolol ve diğer beta-blokerler kan basıncını düşürücü etkisi. , Bazı non-steroid antienflamatuar ilaçlar olmak inhibe bildirilmiştir furosemid ve Natriüretik etkisi olabilir. naproksen kullanımı 48 saat arasında adrenal fonksiyon testleri önce verilmelidir. 17-ketosteroid testi ve idrar testleri birleştirin sonuçları 5 HIAA etkileyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder