9 Ağustos 2010 Pazartesi

ACTİNOMA Jel

Orva


Etken Madde(ler):
Diklofenak sodyum 3 %

Piyasa Şekilleri:
30 g'lık alüminyum tüplerde.

Kullanım Şekli:
Actinoma Jel günde 2 defa deriye lokal olarak ovmak suretiyle uygulanır. Doz miktarı lezyonun genişliğine uygun olmalıdır. Normalde her 5 cm x 5 cm ölçülerinde bir lezyon için 0,5 g jel kullanılır. Tedavi süresi 60-90 gün arasındadır. Lezyonlarda tamamen iyileşme tedaviye ara verildikten sonra 30 güne kadar görülmeyebilir. Tedaviye cevap vermeyen lezyonlarda tedavi değiştirilmelidir.

Endikasyonları:
Aktinik keratoz tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:
Diklofenak sodyum ve yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlılığı bilinen kişilerce kullanılmamalıdır. Diğer nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlar için geçerli olduğu gibi, asetil salisilik asit veya prostaglandin sentezini inhibe edici ilaçların kullanımı sonucu olarak görülebilecek; astım krizi, ürtiker ve akut rinit tablosu gelişen hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:
Aktinik keratoz tedavisi süresince güneşten korunulmalıdır. Aktif gastrointestinal ülseri olanlarda, kanamalı, ciddi böbrek ve karaciğer yetmezliği olan kişilerde dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Açık yaralarda, enfeksiyonlarda veya döküntülü dermatitlerde kullanılmamalıdır. Göz ile temas ettirilmemelidir. Diğer topikal ilaçlar, kozmetikler veya güneş koruyucuları ile beraber kullanımının güvenirliliği ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Çocuklarda aktinik keratoz hastalığı görülmediğinden çocuklar tarafından kullanılmamalıdır. Gebelik kategorisi B'dir. Anne sütüne geçişi ve hamilelikteki kullanımına ilişkin çalışma mevcut olmadığından gebelik veya emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:
Bazen alerjik veya alerjik olmayan kontakt dermatit (kaşıntı, ciltte kızarıklık, ödem, vezikül, papül, bül veya derinin pullanması gibi semptomlar) ortaya çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder